Mijn filmleven
Dag lieve lezers,
Ja hoor weer een (lang) bericht vanuit het verre oosten!! Het is hier nog steeds genieten al hebben we deze week wel iets meer te doen voor school. Dat mag ook wel want we worden hele luie studenten hier met gemiddeld 1 uurtje les per dag. Volgende week moet ons module assignment af zijn dus daar zijn we nu hard mee bezig. Het spa concept is al bedacht, onze airplane spa gaat echt de wereld veroveren, maar nu moet ons hele programma nog geschreven worden. Op school leren we ook Thaise massage maar sinds deze week hebben we met een groep van 10 mensen hier in Sita Villa extra massage klas. Geen Thaise massage maar Aroma massage. Onze docent van school, miss Beer, komt iedere dag hier naartoe om ons van 17.00 tot 19.00 de Aroma massage te leren. Deze massage is lekkerder dan de Thaise massage eigenlijk en het is super leuk en gezellig om te leren. Naast deze sneltrein cursus en de vermoeiende schoolbezigheden doen we natuurlijk genoeg dingen om te ontspannen! Soms hebben we echt het gevoel dat we in een film leven. Vorige week hadden we natuurlijk wat slechte scènes met het visum van Elyse maar de afgelopen dagen hadden we weer top scènes.
Vorig weekend zijn we naar Ayutthaya geweest. Het plaatje hier boven aan mijn blog is daar gemaakt. De blogsite heb ik al gemaakt in Nederland en dat plaatje met al die buddha's op een rij heb ik toen al uitgezocht. Zo vreemd om er dan zelf te staan. Voor foto's maken was het echt heel mooi. Veder was het ook ontzettend gezellig en heel erg warm. We zijn binnen de stad Ayutthaya naar verschillende plaatsen gereden met de tuktuk. Ayutthaya was vroeger de hoofdstad van Thailand en is gesticht in 1350. Je kunt zien dat er in de 660 jaar die daarop volgde toch wel het één en ander is afgebroken. We hebben daar ook onze eerste levende olifanten in Thailand gezien. Uit principe hebben we er niet op gereden want het was gewoon te zielig voor woorden. De olifanten stonden te dansen op muziek en liepen met toeristen allemaal hetzelfde rondje. Dat wilden we dus echt niet sponsoren dus we zijn snel naar de volgende plaats gegaan. We hebben de liggende buddha gezien en een buddha in een boom. Kortom lekker de toerist uitgehangen. 's Avonds nog naar de film geweest. In school kunnen ze soms de airco heel koud zetten maar in de bios zaten we met lange broek, dikke trui en sokken aan. De film begint met het volkslied waarbij iedereen gaat staan, natuurlijk deden we keurig mee. Ohja en de popcorn was zo lekker dat we aankomende zaterdag weer gaan.
Zondag was een minder cultureel dagje voor Elyse en mij, je moet het goed in balans houden he! Lekker shoppen dus in MBK! Wat een heerlijk warenhuis is dat zeg. Bijenkorf is leuk maar dit is echt het einde. We zijn voor de MBK eerst nog naar een andere shopping mall geweest maar dat was niet helemaal ons ding. Dus na het uitlachen van de tuktuk aanbieder om zijn belachelijke prijs ( ja sorry tuktuk verkoper maar we zijn geen Thailand beginners meer en 300 baht voor dat stukje is echt belachelijk) zijn we naar de MBK gegaan. De Thaise mensen gaan hier hele dagen naar shopping malls. Ze eten er, halen hun boodschappen, nemen een massage en kopen hun kleding. Wij, als Nederlandse Thai doen daar natuurlijk heel graag aan mee. Elyse en ik hebben een nieuw gedeelte van de mall ontdekt waar winkeliers iets anders met hun handel omgaandan in Nederland gebruikelijk is. Als ze een shirt niet in de juiste maat hebben of je wilt een andere kleur hebben dan lopen ze naar een andere winkel om het daar te halen. Of ze ruilen producten met elkaar. Voor de All Stars van Elyse moest de verkoopster een paar Nike schoenen en een pakjes snoepjes geven. Dat zie je in Nederland toch niet zo snel gebeuren. Op de terugweg reden we echt in een filmset rond. Het onweer klapte overal en het regende als een gek. Wij reden in de taxi door Bangkok's drukste gedeelte met de hoogste torens en alles werd steeds verlicht. Het was zo ontzettend cool. En ook wel een beetje eng want één bliksem flits vond het nodig om de lantarenpaal naast mijn deel van de taxi te pakken, nou jullie hadden me kunnen horen gillen in Nederland. De taxi chauffeur vond het allemaal wel komisch natuurlijk....
Maandag kreeg ik in alle vroegte een smsje van mijn docent dat ze ziek was, vrije dag dus. Dinsdag wel naar school geweest voor een lesje van een uurtje. Woensdag stond ik al helemaal in mijn schoolpakkie beneden toen bleek dat we weer niet naar school hoefden. Vorig jaar hebben we in Leeuwarden één keer ijsvrij gekregen, dat gaat met deze temperaturen hier niet werken natuurlijk. Nee wij hadden regenvrij! Onze docent kon niet naar school toe komen vanwege de regen en sommige kelders van school waren volgelopen. Zo erg als die woensdag zou het hier nog nooit zijn geweest. Ja dat kan je me wel vertellen maar dan moet ik het ook zien. Snel het schooluniform uitgedaan en waterproof kleding aangetrokken.Ik hebtot aan mijn kuiten in het water gestaan en warm dat het water was. Het was weer een leuke ervaring. Woensdag ben ik ook nog met Elyse naar een ander immigratie bureau geweest. Weer een goede scène in onze film want na een poos wachten en huiswerk maken kreeg Elyse eindelijk het goede visum. Wat een opluchting zeg. Deze week hebben we Thaise vrienden gemaakt in de bieb van de school. Een meisje en jongen wilden graag met ons spreken om hun Engels te verbeteren. Wij vonden het echt stoer dat ze dat vroegen. We gaan nog een keer met ze afspreken om te badmintonnen, zo Thais;-) Er zijn hier veel studenten die ons willen interviewen of met ons Engels willen spreken. Erg grappig want zo komen wij wat meer te weten over de Thaise studenten en kunnen zij hun Engels oefenen. Wat trouwens ook hilarisch was is met je schooluniform door Future Park (shopping mall dicht in de buurt van Sita Villa) lopen. Werkelijk iedereen kijkt je dan aan, blank en schooluniform en Rangsit speldje is een combinatie die ze hier erg grappig vinden.
Omdat we voor het weekend nog geen plannen hadden zijn we wat oude blogs van mensen gaan doorspitten. Na Koh Larn gegoogled te hebben waren we er vrij snel uit. Dit werd onze bestemming. Met een busje dat we op school geregeld hadden reden we in alle vroegte Pattaya weer binnen. Dit keer pakten we meteen de boot naar het super mooie eiland Koh Larn (koraaleiland). Na vanaf zee nog even kwijlend gekeken te hebben naar het hotel waar we zo'n ontzettend leuke tijd hebben gehad was het tijd om aan te meren. Het vinden van een onderkomen was iets lastiger dan gedacht. Twee hotelverkopers konden twee mensen van onze groep wel een accommodatie laten zien voor 50 baht per persoon. Prima, dus twee mensen achterop de scooter. De accommodatie bleek zelfs voor studenten waardeloos te zijn, we waren per slot van rekening wel op een relax weekend dus een heel klein beetje luxe mocht wel. Er is dus door de twee personen nog een andere accommodatie bekeken wat ook niets bleek te zijn. Toen ze terug kwamen begon het geneuzel. Omdat ze dus 2 accommodaties hadden gezien moest er niet de afgesproken 100 baht betaald worden maar 200 baht. Gezien ze dat niet van te voren gezegd hebben dat het 50 baht per persoon per accommodatie gingen wij hier niet mee akkoord. Drama alom van hun kant wat eindigde in de zin: we gaan de politie erbij halen. Tsja en dan komt mijn slechte gevoel voor hiërarchie weer naar boven dus ik zei vriendelijk dat ze de politie er wel bij konden halen. De politie kon natuurlijk niets doen want die weet dondersgoed dat die mensen toeristen oplichten bij het leven. Maar ja aan een groep van 13 Nederlandse meiden hadden de verkopersnet de verkeerde. Op een gegeven moment waren we er klaar mee en zeiden we dat ze 100 baht konden krijgen of niets. Ze wilden er niets van weten dus zijn we weggelopen. Met hangende pootjes kwamen ze toch die 100 baht halen. Losers!!!
Daarna ging het allemaal veel beter. Na een prima accommodatie geregeld te hebben kwam onze Thaise gadget aanrijden. We hadden bij ons accommodatie ook 7 scooters gehuurd! Veel mensen van onze groep, waaronder ik, hadden nog nooit scooter gereden dus de eerste 15 minuten zaten we allemaal met zweethandjes op de scooters. We gingen meteen door smalle steegjes en drukke straatjes dus veel tijd om in te rijden had ik niet. Na 15 minuten werden mijn handen niet meer nat van het zweet maar van een regenbui. Het was er weer één in de categorie heftig helaas. Zeiknat besloten we toch maar even af te stappen en te schuilen. De groep was al gesplitst en we besloten met zijn vieren ergens wat rijst op te zoeken. Nadat we een heerlijk en vooral warm bordje rijst hadden weggewerkt toerden we weer verder naar een ander mooi strand. Daar troffen we andere van onze groep aan en besloten we de rest van de middag door te brengen. Het was echt een super mooi strand met een hele heldere zee. De zon wilde ook nog wel even door de wolken komen dus dat was erg aangenaam. De luchten waren bijzonder mooi, zeker tijdens zonsondergang. Het was net een scène uit de tv serie Expeditie Robinson. Na gegeten te hebben op het strand in de stromende regen onder parasols was het tijd om naar de bungalow te gaan. Met zeven meiden op één kamer kregen we al gauw een pyjama feestje gevoel. Het was erg gezellig maar toen ik met mijn oor op het kussen lag was ik heel snel vertrokken.
's Ochtends ontbijtje gehaald bij de 7-Eleven (de Appie van Thailand) en door gescooterd naar weer een nieuw strandje. Scooteren ging de tweede dag net zo soepel als fietsen. Ik heb zelfs Thaise mensen ingehaald met de scooter. En dat met heuvels en scherpe bochten van 8%. Het was echt een top manier op wat van het eiland te zien. Rond het middag uur was het weer tijd voor een regenbui. Het was ontzettend mooi hoe die bui kwam aanwaaien. De lucht werd pikzwart maar de zon bleef nog even op het water schijnen. Door de zwarte lucht werd de zee nog groener wat natuurlijk fijne foto's opleverden. Na nog even genoten te hebben van het scooter rijden was het helaas weer tijd om uit te checken bij het huisje en de boot terug naar Pattaya te nemen. Daar werden we keurig op tijd opgehaald door het busje waardoor we rond 20.30 weer terug waren in Sita Villa. Snel de handdoeken in de was gedaan en daarna lekker gaan slapen.
Deze week zijn we dus hard voor school bezig. Tussendoor ook nog even een visum geregeld bij de ambassade van Indonesië in Bangkok. Het ging allemaal niet soepel en het kostte weer een hoop ergernis maar het ging al stukken beter al het visum drama van Elyse. Vandaag heb ik mijn paspoort weer opgehaald met een mooi papiertje voor Bali erin. Niet te geloven dat ik daar binnen een maand al zit. Op zich heb ik wel zin om naar Bali te gaan ook omdat daar mijn ouders langskomen maar ik heb het hier ook ontzettend naar mijn zin en wil er eigenlijk nog niet aan denken dat ik hier wegmoet! Gelukkig staan er nog allemaal leuke dingen op het programma hier. Eind volgende week gaan we het noorden van Thailand verkennen en twee weken daarna vertrekken we naar het zuiden. Vervelen doen we hier nooit!!!
Liefs Naomi
PS. Bericht van het schoolzwembad: Back in the game, 14 baantjes
Wat een toffe opleiding toch! Net alsof er geen school aan te pas komt!
Oei Naomi,
Kijk uit dat je het schoolzwembad niet beledigt.
Het heeft geen vermelding gekregen!
Liefs,
mam
Ze moesten bij het zwembad nog even overleggen over mijn prestaties vandaar dat het iets langer duurde!