naomiopreis.reismee.nl

Thai Twist

Sawatdee kha

Vandaag heb ik voor het eerst les in Thailand gehad. Op zich een hele ervaring maar toch ook te vergelijken met de lessen in Nederland. Inmiddels hebben we hier al zoveel op school rondgelopen dat een plattegrond niet meer nodig is. Grappig om te merken hoe snel je een nieuwe omgeving je eigen kan maken. De eerste dag in Bangkok was voor Carin en mij echt een uitputtingsslag, zeker na de dagen in Dubai. Al die nieuwe geuren, mensen, eten en omgeving waren echt veel voor ons. Maar na de eerste dag zaten we al als goed geïntegreerde Thai rijst te eten tijdens de lunch! Voor mij, als geen brood fan, zeker geen straf;-) We leven hier in een appartement complex van school, Miss Ann is de vrouw des huizes. Verder zijn er drie Thaise vrouwen die het ontbijt verzorgen en de boel schoonhouden. Zij kunnen ook lunch en diner maken als je een keer niet in het dorp wil eten. Het gebouw staat in een soort Gooische wijk van Bangkok, helemaal niet verkeerd. Er staan grote villa's om ons heen en 's nachts is er bewaking voor ons gebouw. Gewoon omdat school het zich niet kan permitteren dat er iets met ons gebeurd. We zitten dus niet in Bangkok city maar een uurtje er vandaan. Zoals ik al schreef wordt hier voornamelijk op straat gekookt, ook vers gesneden fruit is op straat te koop. 's Middags en 's avonds eten we in één van de vele restaurantjes in de straat. Ze leven hier allemaal van de studenten van Rangsit University. In het begin kozen we vooral bekende dingen uit maar nu zijn we op de experimenteer-tour. Sommige dingen, zoals buggles, lijken hier wel op westerse producten maar 9 van de 10 keer zit er toch een Thai twist aan. Sultana met Thai twist zijn toch wel het minst favoriet hier. We hebben nog veel pakjes over dus als het liefhebbers zijn......

Afgelopen zaterdag zijn we naar Bangkok geweest. Op de terugweg merkten we dan we redelijk waren afgezet (zeg maar de helft meer) door de taxi chauffeur die ons op de heenweg naar Bangkok bracht. Ach, weten we meteen wat een ritje waard is. We begonnen bij het Grand Palace waar we eigenlijk direct de tuktuk in geloodst werden. Als je bij grote gebouwen aankomt staan er altijd tuktuk verkopers die zeggen dat je nu het Grand Palace niet in mag en dat je over een uur moet terugkomen. We wisten eigenlijk wel dat, dat niet waar was maar een ritje in de tuktuk was verleidelijk. En daar gingen we hoor, één tuktuk met vier mensen en de ander met drie. Het was zo'n toffe ervaring! Opgepropt in een gammel karretje met drie wielen crossen door het ontzettend drukke en chaotische verkeer van Bangkok. Echt genieten! We keken onze ogen uit. Nadat we bij een Buddha waren afgezet vervolgden we onze weg via de, door de tuktuk chauffeurs, uitgekozen winkeltjes. Als wij met zijn allen de winkel in gingen kregen zij een bon voor gratis benzine. Ik zag het niet zozeer als oplichting maar genoot meer van alle dingen die we onderweg te zien kregen. En in het kader van ‘niet ergeren aan de winkels' maakten we er een sport van om zoveel mogelijk personeel achter je aan te krijgen en zo snel mogelijk de winkel weer uit te komen. Het leverde hilarische taferelen op. We mochten de chauffeurs wel en wilde ze wel helpen maar toen ze aankwamen met nog vijf andere winkels kwam er een afding actie van Elyse waardoor we snel naar het Grand Palace werden gebracht. Het Grand Palace was mooi maar ik was te moe en had het te warm om het goed in me op te nemen.

Zondag hadden we een relax/winkel dag. Iets wat ik vandaag geleerd heb is dat je hier prima kunt verbranden als het bewolkt is :-( Zo rood als een kreeft dus...

Maandag hadden we een introductieklas waar ook het moduul boek werd gegeven. Toch een pijnlijk moment, pff school start weer. Gelukkig wisten ze me heel snel weer te winnen met een spa trip naar een super luxe hotel aan het strand. Voor de mensen met een herfst dip in Nederland google maar even naar afbeeldingen van het Centara Grand Mirage Beach Resort in Pattaya. 's Middags zijn we naar een singing contest geweest voor Thaise studenten. Voor hen was het een zang wedstrijd voor ons een ‘raad het lied' wedstrijd. Waar de Thaise studenten hard hun best deden om Engelse liedjes in het Thais te zingen deden wij hard ons best om het Engelse liedje er weer uit te halen. Elyse en ik kwamen er achter dat Thais zingende studenten ons ook omgekeerde kippenvel kunnen bezorgen. Ook wel grappig om te melden, alle gebouwen zijn hier vrij hoog en alles wordt met liften gedaan (niet echt mijn favo bezigheid maar goed...) in spitsuur staan hier rijen voor de liften en moet je achteraan sluiten om boven te komen. De eerste keer loop je argeloos door, afvragend waar al die mensen voor wachten, maar nu staan we ook keurig in ons uniform in de rij. We worden al steeds meer Thai!

Maandagavond hadden we een welkoms diner op de hoogste verdieping van een nieuw gebouw. Het uitzicht daar is super mooi. Om je heen zie je de school campus en de wijk waar wij in leven. In de verte zie je de skyline van Bangkok. Toen ik daar zo zat, op mijn stoeltje te luisteren naar de General Manager die ons welkom heette, besefte ik wel dat we echt een unieke periode meemaken. Ik ben toch echt aan het studeren in Thailand!!!

Liefs Naomi

PS. Bericht van het schoolzwembad (Olympische afmetingen): 14 baantjes en 2 dagen spierpijn.

Marit

Het klinkt allemaal echt heel erg gaaf! Tja, dat afzetten .. heb je dat ook maar alvast weer gehad toch. Ik durf de spa niet te Googelen want dan word ik vast jaloers ;) xx

Annelies

Hey Naoom!

Wat leuk om je verhalen te lezen (ik haak nu pas in omdat ik net terug ben uit Turkije, de maanden als reisleidster waren slopend maar super ;-))! Ik hoop dat je een top tijd gaat hebben in het verre Azie, geniet ervan!

xx An

Laura

Heiii Naomi!!!

Wat geweldig dat je in Thailand bent!! Zo te horen geniet je er echt van!:)) Wens je veel plezier en geluk de komende maanden! (Kben nou in Sydney;)) Als je ooit in de buurt bent: :))

Liefs en kusjes
Laurii

Marco

Ik geniet erg van je verhalen en je foto's. Kan bijna niet wachten op je nieuwe avonturen.

Super ...